18 BİN 500 LİRA HİBE ALDIK

  • Eklenme Tarihi :08.04.2022 | 10:37
  • Muhabir :

PROJE SAYESİNDE KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

18 BİN 500 LİRA HİBE ALDIK

Altınözü, Tepehan İlkokulu’nda öğrenciler öğretmenlerinin projesi sayesinde yetenekli oldukları spor dallarında kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

2019’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Fikir Sizden Uygulama Sizden” temalı gençlik projeleri destek programı kapsamında, “Yetenekler Minikken Keşfedilmeliler” isimli bir proje hazırlayan Tepehan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Berna Öztürk’ün projesi bakanlık tarafından kabul edildi. 35 bin proje arasından 104 projenin kabul edildiğini ifade eden Berna öğretmen, pandemi nedeniyle projeye ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

18 BİN 500 LİRA HİBE ALDIK

Pandemi nedeniyle okulların bir süre kapalı kaldığını hatırlatan Öztürk, “2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından “Fikir Sizden Uygulama Sizden” temalı gençlik projeleri destek programı açıklandı. Aynı dönemde Hayat Bilgisi dersinde öğrencilerimden dilekçe yazmalarını istemiştim. Okulumuza bir spor salonu kazandırılması noktasında çok sayıda talep olduğunu görünce, bir proje hazırlayarak bakanlığa sunma kararı aldım. Aynı kapsamda 35 bin proje başvurusu yapıldı. ‘Yetenekler Minikken Keşfedilmeliler’ isimli projem, kabul gören 104 proje arasında yer aldı. Proje kapsamında bakanlıktan 18 bin 500 TL’lik bir hibe aldık” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ KEŞFETME İMKANI BULDU

Öğrencilerin proje sayesinde bir yandan eğlenirken bir yandan kendilerini keşfetme imkanı bulduklarını ifade eden Berna Öztürk, “Okulumuzda spor malzemelerimiz yoktu. Yetenekli gençlerimiz vardı ama imkanlarımız oldukça kısıtlıydı. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedebilmelerine imkan sağlamak amacımızda ilk olarak uygun ortam ve malzeme temin ettik. Daha sonra öğrencilerimizin yetenekli oldukları spor dallarını tespit ettik. Voleybol, futbol, basketbol, atletizm, jimnastik gibi çeşitli spor dallarında yeteneklerini keşfetme imkanı bulan öğrencilerimiz bir yandan eğlenirken bir yandan da davranışsal anlamda da olumlu yönde ilerleyerek özgüven sahibi oluyorlar. Okul öğretmenlerimiz gönüllü olarak öğrencilerimize ders veriyorlar. Proje sonunda çeşitli spor dallarında yapacağımız turnuvalarda öğrencilerimizi ödüllendireceğiz” diye konuştu.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tepehan İlkokulu Müdürü Mahmut Yaylacı ve Müdür Yardımcısı Ufuk Çapar’ın proje yürütücüsü olarak çalışmalara destek verdiğini ifade eden proje koordinatörü Berna Öztürk, okul yönetiminin yanı sıra okul öğretmenleri, Mehmet Eskiocak, Mustafa Kemal Çolak, Süleyman Aşker, Ayfer Çakır Aladağ ve Mikail Şahan’a ve Tepehan Okulu’nun tüm öğretmenlerine projeye gönüllü olarak destek verdikleri için teşekkür etti. (Haber Merkezi)