MOBİLYA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

  • Eklenme Tarihi :15.04.2022 | 09:40
  • Muhabir :

Baharın gelmesi ve yaz mevsiminin de yaklaşmasıyla, düğün sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı.

MOBİLYA FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR

Yaşanan hayat pahalılığında evlilik ve düğün masrafları, dünya evine girme hazırlığında olan çiftleri ve ailelerini düşündürür oldu.

‘Düğün Paketi’ olarak satılan yatak odası, yemek odası ve salon oturma gruplarındaki çeşitlilik göz doldururken, fiyatlardaki artış ise cepleri yakıyor. Geçtiğimiz sene ile bu sene arasında mobilya fiyatlarında 50’ye varan artışlar yaşandığını söyleyen Kırmızıoğlu Mobilya Mağaza Yöneticisi Muhittin Ay, artışların devam etmesinin beklendiğini de kaydetti.

HER ZEVKE UYGUN MOBİLYALARIMIZ MEVCUT

Her zevke ve bütçeye hitap edecek ürün çeşitliliğine sahip olduklarını kaydeden Ay; “Geçen sene olduğu gibi bu sene de her zevke, her bütçeye uygun mobilyalarımız mevcut. Renkler bakımından ise bu senenin modası olan genelde koyu renkler revaçta. Düğün paketimizde salon oturma takımı, yemek odası takımı, yatak odası takımı yer almakta. Yemek odası takımı, masa, altı sandalye, konsol, konsol aynasından oluşuyor, istenirse gümüşlük eklenebiliyor. Bununla beraber yatak odasında sürgü dolaplarımız, 5 veya 6 kapaklı dolaplarımız mevcut. Genelde sürgülü dolaplarımız tercih ediliyor. Bu paketlerimiz minimum yaklaşık 45-50 bin TL’den başlayıp, maksimum 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu ekonomik koşullarda tabi genelde orta segmentler tercih ediliyor” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 50 ARTTI

Geçen sene ve bu sene arasında ciddi fiyat artışları olduğunu ifade eden Ay; “Geçen seneye göre bir kıyaslama yaparsak fiyatlarda yaklaşık yüzde 40-50 arası bir fiyat artışı oldu. Bu fiyat artışları maalesef her geçen gün devam edecek. Yılbaşından bu yana yaklaşık 15 gibi bir artış oldu. Önümüzdeki ay içinde de bir fiyat artışı daha bekleniyor. Bu artışların nedeni malum Rusya-Ukrayna Savaşı var, hammaddelerin çoğu oradan geldiği için, hammadde sıkıntısı var. Lojistikte sıkıntı olduğu için fiyatlarda gittikçe artacağa benziyor. Biz marka olduğumuz için kaliteden ödün verilmiyor, dolayısıyla markasız ürünlere göre fiyatlarımız biraz daha yüksek kalabiliyor ama bunun karşılığında ürün kalitesi, garantisi, yedek parça tedariki müşterimizi memnun ediyor dolayısıyla tercih ediliyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)