Has Turizm ve Ayhan Kara Vakfı 3 Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak - Hatay Gazetesi

Has Turizm ve Ayhan Kara Vakfı 3 Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

  • Eklenme Tarihi :23.10.2025 | 11:20
  • Muhabir :MURAT MUTLU

Has Turizm ve Ayhan Kara Vakfı 3 Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’de ve Hatay’da şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Has Turizm ile Samandağ İlçesi’nde eğitim, tarih, kültür, sanat, spor, gastronomi ve turizm alanında faaliyetlerini sürdüren Ayhan Kara Vakfı sponsorluğunda 25 ve 26 Ekim 2025 Cumartesi-Pazar günü Antakya ve Samandağ’da düzenlenecek olan etkinliklerin hazırlıkları tamamlandı.

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay’ın en iyi şekilde tanıtılması için Güzelburç Mahallesi’nde faaliyet gösteren Has Turizm Otobüs Müzesi’nde 25 Ekim 2025 Cumartesi günü Ayhan Kara Vakfı ve Has Turizm sponsorluğunda yapılacak olan 2. Akdeniz Bienali Çağdaş Sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Gerçekleştirilecek olan 2. Akdeniz Bienali Çağdaş Sanat etkinliğinin sergi açılışı Hatay Senfoni Orkestrası tarafından yapılacak.

TARİHE SAYGI KOŞUSU’NUN 13’ÜNCÜSÜ YAPILACAK

Yaklaşık 13 yıl önce her yıl 29 Ekim’de kutlanan Cumhuriyet Bayramı anısına Ayhan Kara Vakfı tarafından hayata geçirilen “Al-Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu” adını verdiği etkinliğin 13’üncüsü 26 Ekim 2025 Pazar günü saat 13.00’da Deniz Sitesi Aspava Plajı Samandağ İlçesi’nde gerçekleştirilecek. Tarihe Saygı Koşusu’na katılım gösteren vatandaşlar Erkekler ve Kadınlar olmak üzere 2 ayrı kategoride yarış yapacaklar. Yarışmanın sonunda Erkekler ve Kadınlar Kategorisinde birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye ise 5 bin lira para ödülü verilecek.

KÜFLÜ (SÜRK) ÇÖKELEK YARIŞMASI DAMGA VURACAK

Hatay’ın gastronomi alanında tanıtılması için kısa bir süre önce Ayhan Kara Vakfı tarafından projelendirilen ve vatandaşlar tarafından rağbet görülen, İmece Tarım Kooperatifi, Teofarm, Agro Antioch ile Has Turizm’in sponsor olduğu, Jüri Üyeliğini Ayhan Kara, Adnan Teoman, Elif Ovalı, Güven Baikoğlu, Nazan Şimşek, Nergis Emir ve Neval Oğan’ın yaptığı “Hatay En İyi Çökeleğini Arıyor!” adlı küflü (sürk) çökelek yarışması 26 Ekim 2025 Pazar günü saat 15.00-17.00 arasında Deniz Sitesi Aspava Plajı Samandağ İlçesi’nde gerçekleştirilecek. Baharatlı Küflü Çökelek Ustaları Aranıyor! adı ile yapılacak olan çökelek yarışmasında birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin ve üçüncüye ise 2 bin 500 lira para ödülü verilecek.

VAKIF BAŞKANI AYHAN KARA VATANDAŞLARI ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

Ayhan Kara Vakfı ile Has Turizm ev sahipliğinde 25-26 Ekim 2025 Cumartesi ve Pazar günü iki gün Antakya ve Samandağ İlçesi’nde sürecek olan 2. Akdeniz Bienali Çağdaş Sanat Etkinliği, Al-Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu ve Hatay En İyi Çökeleğini Arıyor etkinliğine vatandaşları davet eden Ayhan Kara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Has  Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ayhan Kara, “2 gün içerisinde dolu dolu bir etkinlik düzenleyeceğiz. Deprem sonrası yaralarımızı sarmak, tekrar eskiden olduğu gibi huzurlu günlere dönmek için kültür, sanat, turizm ve gastronomi alanında gerçekleştireceğimiz etkinlikler hem vatandaşlarımız, hem de Hatay’ımız için büyük bir moral kaynağı olacaktır. Gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize başta Hatay halkımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.