Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen, patates hasadına katıldı. Antakya’nın Anayazı Mahallesi’nde patates hasadı yapan Türkmen, üreticilerle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.
İl Müdürü Türkmen, üreticiden patates üretimindeki verim, maliyetler ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi alırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ve teknik hizmetleri hakkında da bilgilendirme yaptı. Tarımın sürdürülebilirliği için üreticinin yanında olduklarını vurgulayan Türkmen, üreticilere bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulundu.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İl Müdürü Türkmen, “Hatay tarımı, bölge ekonomisinin can damarlarından biridir. Patates gibi önemli ürünlerin üretim süreçlerini sahada izlemek, üreticimizin ihtiyaç ve taleplerini doğrudan dinlemek bizim için çok kıymetli. Tüm çiftçilerimize verimli ve kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.