İHRACATIN YILDIZLARINA ÖDÜL YAĞMURU

  • Eklenme Tarihi :28.09.2022 | 09:56
  • Muhabir :

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce (AHBİB), Mersin Divan Otel’de “2021 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” düzenlendi.

İHRACATIN YILDIZLARINA ÖDÜL YAĞMURU

Törene; Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Mersin milletvekilleri, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin’deki iş dünyasının, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Türkiye'nin ünlü işadamları, ihracatçılar, meclis üyeleri ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

 AHBİB Başkanı Veysel Memiş, görevi devraldıktan bu yana firmalarla birlikte yaptıkları çalışmaları anlattı. İhracatçıların motivasyonunun, bu ülke için çok kıymetli olduğunu dile getirerek geçen yıl birlik bünyesinde en fazla ihracat yapan firmalara ödül verdi. 

BEYZA PİLİÇ’E İHRACATÇI ÖDÜLÜ

Ödül alanlar içerisinde Türkiye'de 2021 yılı ihracatında 383 sırada yer alan, sektöründe en fazla ihracat yapan firmalardan Beyza Piliç de yer aldı. Ödülü Beyza Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Çalışkan aldı. Beyza Piliç, tavuk ürünleri yanı sıra yem, yumurta, soya vb. alanlarda yaptığı ihracat dolayısıyla ödüle layık görüldü. 

Protokol konuşmalarının ardından AHBİB’in 2021 yılındaki ihracat performansına Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman illerinden en güçlü desteği veren 26 firmaya ödülleri takdim edildi. 

AHBİB 2021 Yılı İhracatın Yıldızları listesinde şu firmalar yer aldı: Memişoğlu Tarım Ürünleri, Arbel Bakliyat Hububat, Aves Enerji Yağ, ADM Besin ve Tarım, Başhan Tarımsal Ürünler, Pioneer Tohumculuk, Omnia Nişasta, Lesaffre Turquie Mayacılık, Durum Gıda, Anı Bisküvi, Akyem Adana Yem, Tat Nişasta, Bifa Bisküvi, Palmiye Bisküvi Çikolata, Karaman Şimşek Tarım, Best Food Dış Ticaret, Özalp Un ve Unlu Mamuller, Eryağ-Erciyes Yağ, Öz-Yıl Un ve Unlu Mamuller, Redruby Gıda, Tokerler Global, Ekrem Agro, Mirbey Un Gıda Sanayi, Bayramoğlu Kardeşler, Progen Tohum ve Abdulgafur Uluslararası Taşımacılık. Ödül gecesi toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)