Köyden kente göç, kentleşme, teknolojik gelişmeler ve insanların hayat standartlarının değişmesi tüm bu etkenler toplumumuzun kültürü ile birlikte yaşama biçimimize yansımakta ve özelliklede yemek alışkanlıklarımızı değiştirmekte. Batının tüm dünyaya sunduğu hızlı yemek kültürü toplumumuzun sağlığı ve kilosal sorunlarla daha fazla yüzleşmesine neden olabilir ama işin sektörel kısmına baktığımızda tüm bu olumsuzluklara rağmen genel talebin azımsanmıyacak kadar arttığını ve kriz zamanlarında bile neredeyse azalmadan %5-7 lik artışlar gerçekleştirdiğini görebiliyoruz.
2008'de yüzde 10 büyüyen fastfood sektörü, 2009'da cirosal anlamda 1,2 milyar dolara ulaştı, Geçen yıl ise talebin de artmasıyla birlikte büyüme daha yüksek oranlarda gerçekleşti, 2010'da, 2009'a göre yüzde 15 büyüme gerçekleşti ve 1,3 milyar dolar seviyesine ulaşıldı. Büyüme ise daha çok eve servis ve promosyonlarda yaşandı. Aynı dönemde franchise taleplerinde yüzde 30'a varan artışlar yaşandı. Bu yıl ise pazarın 1,5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor,
Fast food tüm dünyada sonderece karlı bir sektör ve tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de hızla büyümekte.Özellikle anadoluda hızla yaygınlaşmaya vaşlayan AVM ve alışveriş merkezleri sektörün büyüme hızını arttıran faktörlerden. Buna karşılık sektörün en büyük problemi yetişmiş insan gücü. Sektördeki rekabetten ötürü yetişitilen iş gücü farklı firmalara çok rahat kayabiliyor.
2012'de de Türkiye pazarının yüzde 20 büyüyerek 1,8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.Bununla birlikte sektördeki güçlü firmalar, büyümeye paralel yatırımlarını artırıyor.Özellikle Alışveriş merkezlerinde fast food mağazaları çok geniş bir kitle yakalayabilmekte.
En çok arananlar:
- fast food sektörü
- fast food sektörü 2011
- türkiye\de fast food sektörü
- türkiye fast food pazarı
- türkiyede fast food sektörü
- dünyada fast food
- HIZLI YEMEK SEKTÖRÜ
- fast food pazarı
- fast food pazarı 2011
- ülkemizde fast food sektörü




























