Toplumlar köklü değerleri üzerinde yükselir

Ticaret ve Sanayi Odası () Başkanı Hikmet Çinçin, ’ın tarihi ve kültürel değerleri turizmde kullanılması gerektiğini belirterek, ”Ülkeler ve toplumlar sahip oldukları köklü değerler üzerinde yükselir” dedi.
Çinçin, yaptığı açıklamada, Hatay’ın çözüm bekleyen pek çok sorunu olduğunu belirterek, bu sorunların sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesi halinde daha kolay çözümlenebileceğini söyledi.
Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerinin turizm sektöründe kullanılmamasının da bu sorunlardan birini teşkil ettiğini ifade eden Çinçin, ”Bir yöreyi ve ülkeyi insanlara anlatarak değil, yaşatarak tanıtabilirsiniz. O nedenle tanıtımda ilk hedef, insanları buraya getirebilmek olmalı. Hedef noktasındaki yere de insanları getirebilmek için tarihi ve kültürel değerler çok iyi anlatılmalı. Çünkü ülkeler ve toplumlar sahip oldukları köklü değerler üzerinde yükselir.” Çinçin, sahip olunan doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin değerlendirilmesinin kent için uzun vadede maddi ve manevi kazanımlarla olarak kendilerine geri döneceğini kaydetti.

Benzer Haberler

Etiketler: ,,

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay |