Tarihi Musa ağacına Hataylılar sahip çıkmalı

Samandağ’ına bağlı Hıdırbey köyünde bulunan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından ‘anıt ağaç’ olarak ilan edilen tescilli Musa Ağacının bakımı Belediyesi Park bahçe müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ’ın tarihi ve turistik bakımından bütün değerlerine sahip çıkacaklarını, bunun ‘Marka Kent’ yolunda ilerleyen için son derece yararlı olduğunu söyledi. ’da binlerce yıllık tarihin var olduğunu söyleyen Başkan Savaş, turizmde ve ’ın kalkınmasında bu değerlerin önemine değinerek “tarihi derinliğimizin ilimizin yararı için daha iyi bir şekilde kullanılması gerek. Bu değerlerimizden hiçbirini kaybetmeye tahammülümüz olamaz. Bunun için zarar gören tarihi değerlerimizin korunmasında elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.
Yaklaşık 1600 yıllık olduğu belirtilen çınar ağacının dalları bakımsızlıktan kırıldığı ve çürümeye başlayan gövdesinde de mantarlar oluştuğu haberleri üzerine giren İl Çevre ve Orman müdürlüğü. Ağacın bakımı için Antakya Belediyesinden yardım istedi. Antakya Belediyesi Park bahçe müdürlüğüne bağlı ekipler, ağacın çürüyen dallarını budarken mantar oluşan bölgelerde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.
Hatay’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan ağacın çevresi 20 metre, gövde çapı 7,5 metre, yüksekliği ise yaklaşık 20 metre.
Hıdırbey Köyü Muhtarı Selahattin Yeter, Musa ağacının Turizm açısından önemine vurgu yaparak bakımını üslenen Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.
Antakya gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı Tahir Dönmezer ise, kültürel değerlerimize her Hataylının sahip çıkması gerektiğin vurguladı. Musa Ağacının Hatay’ın kültür ve inanç turizmi açısında önemli öğelerinden biri olduğunu savunan Dönmezer, var olan güzelliklere her Hataylının sahip çıkması gerektiğin kaydetti.

2207201012 11 201x300 Tarihi Musa ağacına Hataylılar sahip çıkmalı

En çok arananlar:

Benzer Haberler

Etiketler: ,

Yazarımız admin Hakkında

1 Yorum

  • 27 Nisan 2012 | URI |

    yaaaa bir türlü yaşını dikildiği tarihi ve özelliklerini bulamadımmmm :( :( :(

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..