BASK sağılık çalışmalarına Tam gün yasası ve Aile Hekimliği ile ilgili bilgiler verip, bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bağımsız Sağlık Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Bağımsız Kamu Çalışanları Konfederasyonu İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Samandağ Devlet Hastanesinden sonra Antakya Doğum ve Çocuk Bakım evindeki sağlık personellerine de Tam Gün Yasası ve Aile Hekimliği Uygulaması hakkında bilinçlendirme eğitimi verdiklerini kaydetti.
Hekim dışındaki diğer sağlık personeli görmezden geliniyor
BASK İl Temsilciliği olarak kamu emekçilerini doğrudan yada dolaylı ilgilendiren her türlü yasal düzenlemenin Kamu Personeli adına daima takipçisi olacaklarını belirten Yılmaz, Tam Gün Yasası ve Aile Hekimliği Uygulamasının Sağlık Personellerini doğrudan ilgilendiren Yasal düzenlemeler olduğunu, bu kanunlarla beraber ülkemizdeki tüm sağlık emekçilerinin çalışma hayatlarının değişeceğini özellikle Tam Gün Yasasının Hekim dışı Sağlık Personeline bir şey getirmediği gibi özlük hakları noktasında bazı branşlarda (Örn.Röntgen Teknisyenleri) sağlık personellerinin mağduriyetine sebebiyet verdiğini, Sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğundan sürekli dem vuran Sağlık Bakanlığının maalesef Tam Gün Yasası ile beraber Hekim dışındaki diğer sağlık personelini görmezden geldiğini, aslında kanunun özünün incelendiğinde hekimlerimize de ciddi manada bir katkı sağlamadığı, onlardan da özlük noktasında çok şeyler götürdüğünü belirtti.
Yılmaz, “Doğrudan Sağlık Emekçilerini ilgilendiren bu tür kanuni düzenlemelerde Bakanlığın, konunun taraflarını muhatap alınarak çalışması bu tür problemlere sebebiyet vermeyeceğine inanıyoruz” dedi.
Bu tür eğitimlerin devam edeceğini de sözlerine ekleyen Metin Yılmaz mağduriyetin ve mazlumiyetin olduğu her yerde olmaya devam edeceklerini de kaydetti.




























