Suriyeli çocuklar turnuvada ter döküyor

Altınözü ilçesinde bulunan çadır kentte kalan Suriyelilerin eğitim gören çocukları futbol turnuvasında ter döküyor.
Altınözü Tekel Çadır kent İlköğretim Okulunda eğitim gören Suriyeli çocuklar, sınıflar arasında düzenlenen futbol turnuvasıyla stres attı.
12 sınıfı, 26 öğretmeni ve 385 öğrencisiyle çadır kentte eğitim veren Altınözü Tekel Çadır kent İlköğretim Okulunda öğrencilerin kaynaşmasını, savaş ortamından uzaklaşmasını ve sosyal dünyayla bağlantılarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen futbol turnuvasına 12 takım katıldı.
Polis ve jandarmanın güvenlik önlemleri aldığı halı sahada oynanan maçlar sonunda Suriyeli öğrencilerin kurduğu Kartal spor turnuvayı birincilikle tamamladı.
Turnuvayı Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Mehmet Cahit Alkan, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Engin Kurular, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Yıldırım ve çok sayıda vatandaş izledi.
Turnuvanın içeriği ve okul hakkında bilgiler veren okul müdürü Mahmut Fatmaoğulları, öğrencilerin birbiriyle kaynaşmalarına yardımcı olmak, sosyal dünyayla bağlantılarını güçlendirmek ve savaş ortamından uzaklaşmalarını sağlamak için böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi.
Turnuvaya katılan Suriyeli öğrenciler, böyle bir etkinliğin kendileri için güzel bir fırsat olduğunu, bu sayede az da olsa savaş ve gerilim ortamından uzaklaştıklarını söylediler.
Türkiye'de bulunmaktan ve ağırlanmaktan çok memnun olan çocuklar kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için de Türk halkına teşekkür ettiler.
Futbol turnuvası dışında okuldaki öğrencilere satranç, ebru, okuma-yazma, biçki dikiş, bilgisayar kullanımı gibi özel kurslar da verildiğini belirten Fatmaoğulları, Suriyeli öğrencilerin günümüz eğitim ve teknoloji şartlarına uygun şekilde öğrenim gördüğünün altını çizdi.
Altınözü Tekel Çadır kent İlköğretim Okulu olarak 26 öğretmen ile 385 öğrenciye eğitim ve öğretim verdiklerini anlatan Fatmaoğulları, öğrencilere talim ve terbiye kurulunun öngördüğü şekilde dersler verildiğine dikkat çekti.
Arapça bilen öğretmenlerin görevli olduğu okulda öğrencilere Türkçe dersleri de veriliyor. Az da olsa Türkçeyi öğrenen çocuklar kendi aralarındaki konuşmalarında Türkçeyi kullanarak pratik yapıyorlar.

En çok arananlar:

Benzer Haberler

Etiketler: ,,

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..