TİP UZMAN RAPORUNU YAYINLADI

  • Eklenme Tarihi :28.03.2024 | 11:38
  • Muhabir :Haber Merkezi

TİP UZMAN RAPORUNU YAYINLADI

TİP, Gökhan Zan'ın 'montaj' dediği video kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporunu kamuoyu ile paylaştı. Raporda, videodaki ses ve görüntü kayıtlarında 'değiştirmeye yönelik' bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Gökhan Zan’ın Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığından çekilmesine gerekçe olan kayıtlarla ilgili bilirkişi raporu hazırlattı. Adaylıktan çekilmesi karşılığında 3 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu teklif edilen ve Zan'ın 'montaj' dediği görüşmelerle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda 'deepfake' ya da montaj izine rastlanmadı.

SES KAYITLARINDA OLAĞANDIŞI DURUM YOK

27 sayfalık raporun sonuç bölümünde, Zan'a adaylıktan çekilmesi karşılığında para teklif edilen videonun "başından sonuna kadar kesintisiz devam ettiği, arka seslerde devamlılık olduğu herhangi bir atlama olmadığı, sesin hızında yapay bir değişiklik veya frekansta beklenmedik dalgalanmalar olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Adli Bilişim ve Siber Güvenlk Uzmanı Cüneyt Üre'nin incelediği kayıtların açıklanmasının ardından yargıya taşınan konunun nasıl sonuçlanacagğı merak konusu oldu.