“Sır kamp” iddiaları yalan

Asayişi bozan Suriyelilerin tutulduğu iddia edilen Altınözü ilçesine bağlı Kuyubaşı Köyü'ndeki 20 çadırlık kampla ilgili yaygın basında çıkan haberler Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yalanlandı.

İLİMİZDE çadır kentlerde asayişi bozan Suriyelilerin, tutulduğu iddia edilen ve yaygın basın torafından “Sır Kamp” olarak adlandırılan, Altınözü ilçesine bağlı Kuyubaşı Köyü yakınlarında bulunan çadır kent ile ilgili çıkan haberler yalanlandı.
 Suriye'de yaşanan iç karışık-lıktan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler arasında asayişi bozanların ayrı bir çadır kentte tutuldukları iddiala-rından sonra, konuyu sordu-ğumuz Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri haberi yalanladı.
Söz konusu dahi olamaz
Ulusal bir gazete “Sır kamp” olarak değerlendirilen 'ın Altınözü İlçesine bağlı Karbeyaz Beldesinin Kuyubaşı Köyündeki Türkiye-Suriye sınırına 200 metre uzaklıkta kurulan çadır kentin gözlem altına alınan Suriyelilerin konakladıkları kent olarak basına yansıma-sının ardından Dışişleri Ba-kanlığı kaynakları böyle bir şeyin söz konusu dahi olama-yacağını söylediler. 
Geçici olarak kuruldu
Suriye'de yaşanan iç karışık-lığın ardından Suriyelilerin Türkiye geçiş notlarından biri haline gelen Kuyubaşı Köyü sınırında çadır kentin geçici olarak kurulduğunu belirten Karbeyaz Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Hasan Coşkun (50), sığınma taleplerinin başlamasıyla birlikte geçici bölgeye çadır kent kurulduğunu söyledi. Coşkun ayrıca çadır kentin Türkiye'ye sığınma talebinde bulunarak yerleştirildikler kentlerde asayişi bozdukları gerekçesi ile tecrit edilen Suriyelilerin konakladığı iddialarını doğrulamadı.
Güvenlik nedeni ile yoğun değil
Kuyubaşı Köyünde kurulan ve halen 20'ye yakın Kızılay Çadırının bulunduğu Çadır kentte çok sayıda sığınmacı kalmıyor. Bunun nedeni ise çadır kentin sınırdan geçiş güzergâhında bulunması ve olayların bir türlü yatışma-dığı Suriye sınırına 200 metre uzaklıkta olması.
Olayların patlak verdiği günlerde sayıları 20 binleri bulan Suriyeli sığınmacılar için Hatay'da 6 ayrı yerde çadır kent kuruldu. Kurulum işlemleri sırasında geçici olarak Kuyubaşı çadır kentte de Suriyeli misafirler konak-ladı ancak kent genel olarak fazla sayıda sığınmacıyı güvenlik nedeniyle ağırla-mıyor.
Kamp Askerler tarafından korunuyorken diğer kamp-lara olduğu gibi bu kampa da gazeteciler alınmıyor.
                   

Benzer Haberler

Etiketler: ,,

Yazarımız admin Hakkında

1 Yorum

  • metedro
    21 Şubat 2012 | URI |

    Yalan haber olsaydı o çadırlar orada olmazdı. Hatay gazetesi! Çok bozulmuşsun hemde çok!

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..