Nebih Nafile Öğrencilerle şiir üzerine sohbet etti

Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri Erol Bilecik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde görev yapan eğitimci-şair Nebih Nafile’yi ziyaret edip şiir üzerine sohbet ettiler. Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri Gülşen Üçyıldız eşliğinde Erol Bilecik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde görev yapan eğitimci-şair Nebih Nafile’yi ziyaret ettiler. Böyle anlamlı bir ziyaretin kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten şair Nafile bir soru üzerine şiiri tanımladı; “Şiir, edebiyat sanatlarının en soylu yanı ve kültürümüze en yakın olandır. Çünkü Anadolu topraklarının en has, en köklü ve en özgün ürünüdür. Homeros’tan, Yunus Emre’den, Karacaoğlan’dan, Pir Sultan’dan, Erzurumlu Emrah’tan mirastır. Şiirin net bir tanımı yoktur. Her şairin kendine göre bir tanımı vardır. Şiir deryadır, kıyısı olmayan bir denizdir” dedi.
Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile sohbet eden şair Nebih Nafile, sanat ve edebiyatın insanın yabanıl olan kin, öfke, nefret, saldırganlık, sevgisizlik, kıskançlık, saygısızlık gibi duygularını törpülediğini, azalttığını, küçülttüğünü, hatta ortadan kaldırdığını ve yerine sevgi, saygı, barış, kardeşlik, hoşgörü gibi güzel duyguların geçmesini sağladığını gençlere anlattı. Daha sonra Hatay Erol Bilecik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesini gezdiren Nafile, aynı zamanda lisede üç yıl boyunca öğretmeni olan okul müdürü Sabri Tazeaslan’ı ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenleri ile tanıştırıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmek istiyorum

Öğretmen Gülşen Üçyıldız konu ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Gazipaşa İlköğretim Okulu olarak uygulamaya başladığımız “Haydi Anne Okula, Kitap Okumaya “ proje kapsamında öğrencileri, çok değerli bir şairimiz olan Nebih Nafile ile tanıştırıp, şairin elinden imzalı kitap almalarını sağlamanın mutluluğunu yaşadım. Özellikle kitaptaki şiirlerden bazı seçmeleri birlikte okumaları sırasında çok duygulandım. Kitapları alan öğrencilerin gururla kitapları taşımaları ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Eğitim-öğretim sürecinde en çok önem verdiğim konu, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları sevdirmektir. Bu hedefe katkıda bulunan, projemizi destekleyen, her konuda bize yardımlarını esirgemeyen çok değerli şairimiz Nebih Nafile’ye sonsuz teşekkürler ve saygılarımı sunuyorum.Daha önce hiç lise görmemiş olan öğrencilerin böyle mükemmel donanımlı bir meslek lisesini gezerek, okul hakkında bilgi almaları da çok büyük bir ayrıcalık oldu. Bize bu fırsatı tanıyan okul müdürü Sabri Tazeaslan’a ve değerli öğretmenlerine teşekkür ederiz.”

En çok arananlar:

Benzer Haberler

Etiketler:

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..