Doğa Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle güzel bir kutlama etkinliği yaptı.
Doğa Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından
29 Ekim
Cumhuriyet
Bayramı nedeniyle öğrencilerin ve ailelerinin
katılımıyla güzel bir bayram kutlama etkinliği yapıldı.
Doğa Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından düzenlenen Cumhuriyet bayramı kutlama etkinliğinde öğrenciler Fener alayı etkinliği de gerçekleştirdi. Sevgi parkından Nemci Asfuroğlu Anadolu lisesine kadar Öğrencilerin oluşturduğu Fener alayı korteji renkli görüntüler oluşturdu.
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Doğa Kreş ve Gündüz Bakımevi Sahibi Yasemin Şakar, “29 Ekim 1923 Türkiye’de devlet yönetim biçiminin ‘Cumhuriyet’ olarak ilan edildiği gündür. Türkiye tarihinde seçkin bir yeri olan o mutlu günün ardından 85 yıl geçti. Güneşten kavrulan toprak için su, balık için deniz, canlılar için hava ve besin ne ise milletimiz içinde özgürlük aynı şeydir. Ulusumuz her şeyinden ödün verebilir ama, özgürlüğünden asla!… Özgürlük, onun ekmek-su kadar doğal bir gereksinimdir. Bundan onu kimse yoksun bırakamamış ve bırakmayacakta! İşte bunun herkesten çok iyi bilen M.Kemal bir yandan yurdumuzu düşmanlardan kurtarma çabasında iken öte yandan da ulusumuzu çağdaş ve özgür bir yönetime kavuşturma hazırlığı içindeydi.
23 Nisan 1920′de TBMM, Hükümeti kurulmuştu. Fakat bu yeni devletin yönetim şekli henüz belirtilmemişti. Mustafa Kemal yeni devletin şeklini Cumhuriyet olarak düşünüyordu. Kurtuluş Savaşı sıralarında bu düşüncesini hiç kimseye açıklamadı.Kurtuluş Savaşından sonra yapılan Türk Devrimi’nin en büyük temeli Cumhuriyettir. Cumhuriyet bir devlet yönetim biçimidir. Kayıtsız ve koşulsuz halkın egemenliğine dayanır. Bireyler yönetime katılır ve yönetimde söz sahibi olurlar.Geleceğimizin fenerleri çocuklarımızın da birey olduklarını unutmayarak geleneksel hale getirdiğimiz fener alayı etkinliğimizi Cumhuriyet Bayramına denk gelen tarihlerde yapıyoruz. Yüreklerindeki fenerin hiç sönmemesini dileyerek Cumhuriyetimizin 85. yıldönümü hepimize kutlu olsun” dedi.
Doğa Kereş öğrencileri Fener alayı korteji sonrası Nemci Asfuroğlu Anadolu lisesi bahçesinde şiirler okuyup şarkılar söylediler. Ailelerde çocuklarının gerçekleştirdiği etkinliği heyecanla ve gururla izlediler ve onları bol bol alkışladılar.




























