Marka kent Hatay için ilk adım

Türkiye Turizm Stratejileri Eylem Planı çerçevesinde seçilen 15 kent arasında yer alan ilimizde Marka Kent Eylem Planı Toplantısı gerçekleştirildi.
Marka Kent Eylem Planı Toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen Toplantıya Valisi Nusret Miroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, bazı ilçe kaymakamları, bazı ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları, temsilcileri ve turizmciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran, toplantının önemi ve amacı hakkında bilgiler verdi.
Marka kent yolunda sloganlarının, “Kültürlerin kenti Hatay, Hoşgörü Kenti Hatay” olduğunu belirten Duran, Marka kent toplantılarının marka kent adayı 15 ilde ülkemiz turizmini yurtta ve dünyada daha ileri bir seviyeye taşımak Turizm sezonunu 12 aya yayarak ürün çeşitliliğini arttırmak, alt yapı ve üst yapı yatırımlarının yapılmasını bitirmek ve Turizm yol haritasını belirlemek amacıyla bakanlık kararı ile yapıldığını söyledi.
Tanıtım için koordine yok
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’ın markalaşması yolunda bir çok sivil toplum örgütünün faaliyetler yaptığını belirterek, “Yapılan bu faaliyetlerin birbirleriyle koordine edilmesi bugüne kadar söz konusu olmadı. İlimizin tanıtımı için yapılanları koordine edemediğimiz müddetçe hiçbir zaman amacımıza ulaşamayacağımız kanısındayım” dedi.
Kültür parkı oluşturalım
Antakya’nın en önemli konusunun arkeoloji müzesi olduğunu belirten Çinçin, “Antakya Arkeoloji müzesi Tunus’ta ki Baldo müzesinden sonra Dünyada ikinci sırada. Ancak elimizde bulunan 40 tarihi eserden ancak bin 500 kadarını sergileyebiliyoruz. Bir o kadar mozaikte yerleri tespit edilmesine rağmen yer sıkıntısı yüzünden bulundukları yerden çıkartılamıyorlar. Yer sıkıntısını gidermek için Valilik konağı, il müdürlüğü binası ve endüstri meslek lisesini de içine alacak alan kültür parkı yapılabilir” dedi.
Bölünmüş müze önerisi
Bu yerinde Antakya arkeoloji müzesi için yeterli olmayacağı konusunda yetkililerin görüş bildirdiğini belirten Çinçin, “Tüm tarihi şehirlerde bölünmüş müzeler mevcut. Burada da aynı sistem uygulanabilir. Müzemizin bir kısmı Antakya’da oluşturulacak kültür parkında bir bölümü de ST.Pierre yanına yapılması planlanan müze alanında bulunabilir. Böylece gelen turistin daha fazla alan dolaşmasını ve Antakya’da daha çok kalmasını sağlayabiliriz” dedi.
Tarihimize sahip çıkmalıyız
Hatay Cumhuriyeti meclisinin Türkiye Cumhuriyetine ilhak kararının alındığı eski Gündüz Sineması binasının da atıl durumda olduğunu belirten Çinçin, “Hatay Cumhuriyeti 2 eylül 1938 tarihinde 5 bakan ve bir başbakanla kurulmuş olup, 10 ay 16 gün ve 8 saat bağımsız bir cumhuriyet olarak kalmıştır. Bu yüzden Hatay tarihinin dünya tarihinde eşi ve benzeri yoktur. Tarihimize sahip çıkma kanaatindeyim” diye konuştu
Şehir kimliği
Toplantıda Yönetim Yatırım Danışmanlık Şirketi Ortağı Bircan Erdal da, ”Hatay’ın Şehir Kimliği” hakkında bilgi verdi.
Hatay’ın çok büyük potansiyele sahip bir yer olduğunu ifade eden Erdal, ”Hatay’da bir şehri değil, ülkeyi ön plana çıkartacak birçok unsur var. Mutfağından tarihine, yaylasından denizine, müzesinden kilisesine kadar her unsur tek tek değerlendirilmelidir” dedi.
Hatay Valisi Nusret Miroğlu’nun başkanlığı yaptığı toplantıda Marka Kent eylem planı için komisyonlar ve alt komisyonlar oluşturuldu.

Benzer Haberler

Etiketler: ,,

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay |