KARAÇAY Barajının yapı-mını yüklenen yüklenici firmanın yaşadığı hukuksal bir sorun nedeni ile baraj inşaatının tamamlanması 1 yıl uzadı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Karaçay Barajı'nın gövde inşaatı ile ilgili yüklenici firmanın yaşadığı bir takım hukuki sorunlar var. Bu sorunları aşmak için DSİ bir takım çalışmalar yapıyor. Bu firma sadece Karaçay Barajı'nı yapmıyor. Türki-ye'de 5 -6 proje daha yapıyor. Bu nedenle sadece Karaçay Barajında değil, tüm Türkiye'de yaptığı projelerde de aynı sorunu yaşıyor. DSİ kısa bir süre içerisinde bu problemi aşacağını ifade etti” dedi.
Daha önce barajın bitiş tarihini 2013 gibi öngördüklerini belirten Bakan Ergin, ancak çıkan problemlerden dolayı baraj bitim tarihi 2014'ün sonunu bulacak. Ama bu arada Karaçay barajıyla ilgili içme ve sula-ma suyu alacak yerleşim yerlerinin ihale hazırlığı yapıldı. Barajın bit-mesiyle birlikte tesislerde eş zaman-lı olacak bitmiş olacak” diye ko-nuştu.




























