ANTAKYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin yapılan referandum ile ülkelerine minare yapılmasını yasaklayan İsviçrelilere cevabı Avrupa’dan vereceklerini söyledi.
Çinçin yaptığı yazılı açıklamada, “Antakya, 23 asırlık uzun bir geçmişe sahip; Müslüman, Hıristiyan ve Musevi kültürleriyle yoğrulmuş, oldukça zengin mirası olan, günün bazı saatlerinde ezan, çan ve hazzan seslerinin birbirine karışarak yankılandığı eşine az rastlanır bir kenttir. Çok kültürlü yapısını tarih boyunca korumuş olan Antakya, bugün bu kültürel zenginliğini “Antakya Medeniyetler Korosu” ile 7 Aralık 2009 Pazartesi günü, saat 19:00′da, Brüksel’de, Avrupa Birliği Parlamento Binası’ndan dünyaya duyuracaktır.
Bilindiği gibi; Antakya’dan “Barış ve Hoşgörü” sesleri yükselirken, diğer taraftan İsviçre’de seçmenler ülkede camiler için yeni minare inşasına yasak getirilmesi yönündeki teklifi oylamak üzere sandık başına geçmişler ve ardında da; referandumla minare yasağını getirmişlerdir. Biz Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Brüksel’den “Antakya Medeniyetler Korosu” vasıtasıyla İsviçre’ye “Barış ve Hoşgörü” için çağrıda bulunarak, alınmış olan kararın yanlışlığını ve bu kararın geri alınması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.
Biz Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İsviçre’nin; çok kültürlü yapısıyla barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur içinde birlikte yaşayan Antakya’yı örnek alması gerektiğini düşünüyoruz. İsviçre’ye en medeni tepkimizi de, Antakya Medeniyetler Korosu ile Avrupa Birliği Parlamento Binası’ndan vereceğiz” dedi.




























