HATAY ÇİFTÇİSİ PROJELERLE AYAĞA KALKACAK

  • Eklenme Tarihi :25.04.2024 | 16:53
  • Muhabir :Haber Merkezi

HATAY ÇİFTÇİSİ PROJELERLE AYAĞA KALKACAK

Hatay’da, Tarım ve orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk İle Sarıyor” ve “Hatay İli Soya Üretimin Kapasitesinin Arttırılması” projeleri düzenlenen törenle başladı. Törende ayrıca üreticilere tohum dağıtıldı.

Düzenlenen törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdurrahman Türkmen ve çiftçiler katıldı.

Yapılan örele ile ilgili Hatay Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sayın Valimiz Mustafa Masatlı ve Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sn. İhsan Emiralioğlu’nun katılımları ile Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk İle Sarıyor” ve “Hatay İli Soya Üretimin Kapasitesinin Arttırılması” projelerinin açılışı ve tohum dağıtım töreni düzenlendi.

6 Şubat Asrın Deprem Felaketi sonrasında Tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından birçok proje hayata geçirilmiştir.

Bu minvalde;  “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk İle Sarıyor” projesi kapsamında 76.000 dekar alanda kullanılmak üzere 190 ton sertifikalı delinte pamuk tohumunun yaklaşık 3.000 üreticimize,

“Hatay İli Soya Üretim Kapasitesinin Artırılması” Projesi kapsamında 3.000 dekar alanda kullanılmak üzere 30 ton sertifikalı soya tohumunun 60 üreticimize dağıtımı, Bakanlığımızın destekleri ile gerçekleştirilmiştir. Üreticilerimize Hayırlı ve Bereketli olmasını dileriz.” denildi.