En az 12 işyeri örnek uygulama merkezi olacak

Türkiye’de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (ISGIP), 15 Ocak 2010 tarihinde imzalanan sözleşme ile çalışmalarına başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ve 4 Milyon 75 Bin Avro’luk bütçe ile 24 ay sürecek olan projede önemli adımlar atılıyor.
AB Katılım Öncesi Mali Destek Aracı (IPA) kapsamında, iş kazası ve meslek hastalıklarının en çok görüldüğü “Madencilik”, “İnşaat” ve “Metal” sektörlerinde, pilot bölge olarak seçilen Ankara, Denizli, Kocaeli, Kütahya ve Zonguldak illerinde proje kapsamında çeşitli faaliyetler sürdürülüyor. Sonrasında ise Türkiye genelinde aynı sektörlere sektörlere yönelik iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bu çalışmaların yaygınlaştırılması hedefleniyor.

En az 12 işyeri örnek uygulama merkezi olacak!

ISGIP Projesi’nin ilk aşamasında belirlenen sektörlerde ve pilot bölgelerde faaliyet gösteren en az 12 işyeri, iyi uygulama örneği olarak seçilecek. Seçilen bu işletmelere iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ücretsiz danışmanlık hizmetleri verilecek. Proje ekibi tarafından seçilen işyerleri ile işbirliği içinde geliştirilecek olan sektörlere yönelik iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerinin bu işyerlerinde uygulanması sağlanacak.
Bu amaçla, 29 Mart-21 Nisan 2010 tarihleri arasında Zonguldak, Kocaeli, Ankara, Denizli ve Kütahya illerinde işyerlerine sunulacak hizmetlerin tanıtıldığı toplantılar gerçekleştirildi. Tanıtım toplantılarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcıları Dr. Rana Güven ve Sabit Yaman ile İSGİP Projesi Takım Lideri Antero Vahappassi’nin yanısıra proje ekibi de katıldı. “İyi Uygulama Merkezi Programı”nın, 12 Temmuz 2010 tarihinde başlaması ve yaklaşık 7 ay sürmesi planlanıyor.

İkinci aşamada 100 sonrasında 1.500 işyeri proje hizmetlerinden faydalanacak!
Projenin ilerleyen aşamalarında, proje ekibince örnek uygulama merkezlerinde geliştirilecek olan İSG yönetim sisteminin öncelikle 100 işyerine; sonrasında ise
Türkiye genelinde 1.500 işyerine ücretsiz olarak verilecek eğitimler aracılığıyla yaygınlaştırılacak.
Proje kapsamında eğitim ihtiyaçları analizi sonrası bir eğitim programı oluşturulacak ve proje süresi boyunca işverenlere, çalışanlara, sektör temsilcilerine, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev
yapan uzmanlara yönelik çok sayıda eğitim verilecek.
Ayrıca Avrupa Birliği üyesi ülkelere gerçekleştirilecek olan “Çalışma Ziyaretleri” ile yurtdışında iş sağlığı ve güvenliği alanında uygulanmakta olan yöntemler ve iyi uygulama örnekleri hakkında bilgi edinilecek.
Bu sayede projenin uygulanacağı illerde ve Türkiye genelinde meydana gelen iş kazalarının öncelikle inşaat, maden ve metal sektörlerinde azaltılması hedefleniyor.
Daha fazla bilgi için:
Didem AKSU / İSGİP Projesi  0 (312) 256 95 00 info@isgip.org
Füsun DOKUR / Reform Danışmanlık A.Ş.  (216) 463 23 93 (pbx) info@reformpr.com

230720109 11 300x199 En az 12 işyeri örnek uygulama merkezi olacak

En çok arananlar:

Benzer Haberler

Etiketler:

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..