Türkiye Yeşilay Cemiyeti Antakya Temsilcisi Hidayet Şişkin, yazıl bir açıklama yaparak,
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Antakya Temsilcisi Hidayet Şişkin, yazıl bir açıklama yaparak,
“Her insan hayatta başarılı ve mutlu olmak ister. İnsanın başarılı ve mutlu olabilmesi için başarısız ve mutsuz kılan nedenlerden sakınması, başarılı ve mutlu kılan şartları yerine getirmesi gerekir.
İnsanı başarısız ve mutsuz kılan sebepler; ‘Olumsuz düşünmek, Olumsuz dil kullanmak, Olumsuz davranmaktır’ dedi.
Şişkin, “Olumsuz düşünmek, bizi güçsüz kılan ya da temel değerlere aykırı olan duygu ve düşüncelere sahip olmaktır. Olumsuz dil, bizi ve muhatabımızı güçsüz kılan veya temel değerlere aykırı olan dildir. Olumsuz davranış, bizi ve muhatabımızı güçsüz kılan veya temel değerlere aykırı olan davranıştır.
Beş (görme, işitme, tat ve koku alma, dokunma) duyumuzla çevremizden aldığımız uyarılar olumlu ise, olumlu düşünür, olumlu dil kullanır ve olumlu davranırız; bu uyarılar olumsuz ise olumsuz düşünür, olumsuz dil kullanır ve olumsuz davranırız. Olumlu düşünmek, olumlu dil kullanmak ve olumlu davranmak için çevremizden aldığımız bütün uyarıların olumlu olması gerekir. Ancak o zaman başarılı ve mutlu oluruz” dedi.
Başarılı ve mutlu olmanın şartlarının; ‘Olumlu düşünmek, Olumlu dil kullanmak, Olumlu davranmaktır’ olduğunun altını çizen Şişkin, “Olumlu düşünmek, bizi güçlü kılan ve temel değerlere uygun olan duygu ve düşüncelere sahip olmaktır. Olumlu dil, bizi ve muhatabımızı güçlü kılan ve temel değerlere uygun olan dildir. Olumlu davranış, bizi ve muhatabımızı güçlü kılan ve temel değerlere uygun olan dildir. Duygularımızın, düşüncelerimizin, dilimizin ve davranışlarımızın biz ve muhatabımızı güçlü kılması için; neşeli, iyimser, azimli ve çalışkan kılması gerekir.
Temel değerler toplumu ayakta tutan ahlâki değerlerdir. Bu değerlerin bütünü genel ahlâktır. Başarılı ve mutlu olmamız için dışarıdan aldığımız bütün uyarıların genel ahlâkı meydana getiren ahlâk türlerinin her birine uyması gerekir.
Olumsuz uyarılar insanı başarısız ve mutsuz kıldığı gibi, zararlı alışkanlıklar edinmesinde de büyük rol oynar. Eğer biz, her türlü olumsuz uyarılardan uzak durursak, hem zararlı alışkanlıklardan korunmuş hem de başarılı ve mutlu oluruz.
Adı ne olursa olsun, insanın ruh ve beden sağlığına zarar veren her alışkanlık zararlıdır. İnsan en çok çevresinden etkilenme ve çevresi gibi yaşamaya başlamaktadır.
İşte İnsanı etkileyen bu çevreler başlıca; aile, okul, arkadaş, üniversite, medya, sanat ve iş çevresidir. Aile içerisinde iletişimimiz güçlü olmalı, her ne olursa olsun ailemizde sevgi dili kullanılmalıdır. Anneler Babalar çocuklarınızı sevgiyle kucaklamayı ihmal etmeyin. Herkesin birinci önceliği ailesi olmalı, her şeyden evvel ailesiyle çocuklarıyla ilgilenmelidir. Toplumsal mutluluk ve başarımızda aile huzuru her şeyden daha önemlidir.
İnsanlar, özellikle çocuklar ve gençler gördüklerini taklit eder, öğrendiklerini yapar, öyle ise, insanlara gösterilenler ve öğretilenler öyle olmalıdır ki,
bunlar taklit edilip yapıldıkları zaman, insanlar yasalara ve genel ahlâka aykırı hiçbir şey yapmamış ve hiçbir zararlı alışkanlık edinmemiş olsunlar.
Okuduklarımız, izlediklerimiz kişiliğimizi ve hayata bakışımızı doğrudan etkilemektedir.
Bundan dolayıdır ki, izlediklerimizde okuduklarımıza da çok dikkat etmek zorundayız” dedi.
En çok arananlar:
- mutlu olmanın şartları
- mutlu olman
- okulda başarılıvemutlu olmanın kuralları
- olulu dil
- olumlu dil
- olumlu ve başarılı




























