Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay ve Eskişehir temsilcilikleri “Kültür ve Sanatta Kardeş Şehirler” projesinin ikinci ayağı Eskişehir’de gerçekleştirildi.
Kültür ve Sanatta Kardeş Şehirler” projesinin ilk ayağı Eskişehir’li şair ve yazarların Antakya’ya gelmesi ile başlatılmıştı. Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Temsilcisi Mehmet Karasu ve Eskişehir TYS Temsilcisi Rahmi Emeç’in öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’de yeniden buluşan Antakya’lı ve Eskişehir’li şair, yazar ve ressamlar kardeşliği pekiştirdi.
Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Taşbaş Kültür Merkezinde düzenlenen “Kardeş Şehir Antakya” etkinliğine Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Temsilcisi Mehmet Karasu, Eskişehir TYS Temsilcisi Rahmi Emeç, iki şehrin şair, yazar ve ressamları ile davetliler katıldı.
Eskişehir’de düzenlenen etkinliğe Eskişehir Büyük şehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi rektörlüğü, Tepebaşı Belediyesi destek verdi.
Emeç:Eskişehir ile Antakya birbirlerine benziyor
Türkiye Yazarlar Sendikası Eskişehir Temsilcisi Rahmi Emeç, “etkinliğin açılışında bir konuşma yaparak “Kültür ve Sanatta Kardeş Şehirler” projesiyle Kentler arasındaki kültür, sanat ve bilim insanlarının birbirlerini tanımalarını ve birikimlerini birbirlerine aktarmaları sağlayacağız. Bu etkinliğin ilk ayağını Antakya’da yaptık. Eskişehirliler olarak Antakya’ya gittik ve 2 gün Antakya’da kaldık. Antakya farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir kent. Eskişehir’de böyle. Coğrafya’da birbirlerine uzak ama aslında birbirlerine çok yakın iki kent. Eskişehir ile Antakya birbirlerine benziyor.Antakya’lı şair ve yazarları Eskişehirde ağırlamaktan görmekten mutluyuz. Etkinliğimize katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Karasu: Proje ülkenin gündemine oturdu
Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Temsilcisi Mehmet Karasu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Eskişehir yazarlar sendikacılığı temsilciliğiyle birlikte başlattığımız “Kültür ve Sanatta Kardeş Şehirler” projesi ikinci ayağını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ başlattığımız proje Türkiye’nin gündemine oturmuştur her iki şehirde birbirine benziyor Eskişehir’de 3 yıl öğretmenlik yaptım Eskişehir farklı kültürlerin harmanlandığı bir kent. Antakya’da çok kültürlülüğün yaşandığı bir şehir Antakya ve Eskişehir yazarları olarak birlikte etkinlik yapmaktan mutluyuz. İki şehir arasındaki kardeşliği pekiştirmenin sevincini yaşıyoruz. Projemize destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ta yaptığı konuşma da “Antakya ve Eskişehir arasında güzel bir birliktelik sağlandığını vurgulayarak Antakya Eskişehir birbirlerine benzeyen iki kent iki şehrin yazarlarının düzenlediği etkinliklerde her zaman onların yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.
Anadolu Üniversitesi devlet konservatuarı müzik bölümü mezun öğrencilerden Pelin Atay ile Deniz Yurdakul müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Programda daha sonra Mehmet Karasu Antakya’yı tanıtan bir sunum yaptı. Etkinlikte daha sonra Antakya’lı ve Eskişehir’li şair ve yazarlar şiirlerinden ve öykülerinden örnekler sundular.



En çok arananlar:
- eskişehirli yazarlar
- eskişehirli yazar
- antakyalı yazarlar
- deniz yurdakul
- eskişehir yazar
- eskişehir yazarları
- hatayın şair ve yazarları




























