40 bin personel mağdur

BASK İl Temsilcisi Yılmaz, kadroya alınan yaklaşık 40 bin sözleşmeli personelin, maaşlarını döner sermaye üzerinden almaya devam etmelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

BASK İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde ücreti döner sermayeden karşılanan 4/b sözleşmeli personelin, kadroya geçişleri ile birlikte maaşlarını, tüm kadrolu memurlarda olduğu gibi genel bütçeden alması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yılmaz,  geçtiğimiz günlerde 4/B'li sözleşmeli personellerin kadroya alınması büyük bir mutlulukla karşılanmıştı ama Maaşları döner sermaye işletmeleri tarafından karşılanan yaklaşık 40 bin sözleşmeli personel, kadroya geçirilirken, maaşlarını döner sermaye üzerinden almaya devam edeceklerini öğrenmeleri mutluluklarını yaşayamadan hüzne çevirmiştir” dedi.
Kadroya alımlarda ayrımcılık yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Yılmaz, uygulamanın 657 sayılı devlet memurluğunda iki başlılığa sebebiyet verdiğini söyledi.
Başta üniversite hastaneleri olmak üzere pek çok sağlık kurumunun çalışanlara döner sermaye ödemekte zorlandığını da kaydeden Yılmaz, “Hiçbir bakanlıkta kadroya geçişlerde maaşı döner sermayeden karşılanan kadrolu personel gibi bir kadro türü olmamıştır.
Ancak Sağlık Bakanlığının böyle bir uygulamaya gitmesi ve döner sermayelerini ödemekte güçlük çeken hastaneler olduğunu bile bile bunu yapması çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olacak ve sağlık kurumlarının işleyişini zora sokacaktır” açıklamasını yaptı.

En çok arananlar:

Benzer Haberler

Etiketler: ,,,

Yazarımız admin Hakkında

Yorumunuzu Bırakın

Yazıya yorumunuzu bırakabilir. Geri bildirim yapabilir. Eğer yorumları uzatkan takip etmek isterseniz yorumlara abone olabilirsiniz.

Posta adresiniz asla yayınlanmayacaktır. Gerekli olan alanlar * işareti ile belirtilmiştir.

Security Code:

Fılm ızle

Valid XHTML 1.0 Transitional Sitemap

Hatay Iskenderun ve Antakya ile ilgili bütün haberler özgün şekilde haber birimimiz tarafından yazılmaktadır


| Antakya | Iskenderun | Hatay
Tatil turları Tur şirketlerinden alınır..