Medeniyetler Korosu’ndan duygu dolu konser

  • Eklenme Tarihi :06.05.2024 | 00:00
  • Muhabir :YASER ÇAPAROĞLU

Medeniyetler Korosu’ndan duygu dolu konser

Antakya Medeniyetler Korosu, deprem belgesi Hatay’da “Birlikte Ayağa kalkacağız” temasıyla konser verdi. Yayladağı Belediyesi’nin ev sahipliğinde verilen konser yoğun yağışa rağmen büyük bir ilgi gördü. Konserde salonu hınca hınç dolduran dinleyiciler duygu dolu dakikalar yaşadı.

 

Antakya Medeniyetler Korosu 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde en çok yıkımın ve can kaybının yaşandığı Hatay’da, depremi unutturmamak adına bir kez daha sahne aldı. Yayladağı Kültür Merkezinde düzenlenen konser öncesinde konuşan Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı, depremin adından yaşanan acıları hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

ANTAKYA’NIN SESİNİ DUYDUK

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde Antakya’nın sesini duyduklarını belirterek, “6 Şubat’ta 11 ilimiz deprem felaketini yaşadı. Ancak ençok yıkımı ve can kaybını da Hatay olarak biz yaşadık. Bundan sonra geride kalanlara yani bizlere kentimizi ayağa kaldırmak için büyük bir görev düşüyor. Bizler kamu kurumları ve belediyeler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ama, sizlere de teker teker bu konuda büyük görevler düşüyor.” dedi.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU DEPREMİ DÜNYAYA DUYURDU

Antakya Medeniyetler Korosu’nun yaşanan depremi konserler vererek tüm dünyaya duyurduğunu belirten Yalçın, “Biz bu organizasyonu bir ay önce planlamıştık. Hava şartlarından dolayı konseri ilçemizin meydanında değil kültür merkezinde yapmak zorunda kaldık. Bu yüzden bir çok kardeşimiz dışarıda kaldı. Birazda bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Salonumuz yetersiz kaldı. Bu yüzden dışarıda kalan kardeşlerimiz bizlere hakkını helal etsin. ” diye konuştu.

ÇOK ACILAR ÇEKTİK ÇOK ÜZÜLDÜK

Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’ta konserleri boyunca, dinleyicileriyle birlikte çok ağlayıp çok güleceklerini belirterek, “Bizler çok acılar çektik. Çok canımız yandı. Çok yalnız kaldık. Çok üzüldük. Attan düşenin halini sadece attan düşen anlar. 6 Şubat gecesini yaşamayan, o geceyi bilmeyen hiç kimse bizim acımızı bilemez. Ama bizim en büyük acımız unutulmaktır. Bizde medeniyetler Korosu olarak depremi unutturmamak için yola çıktık. Birileri bize soruyor. Nasıl sizin oralar düzeldi mi? Diye. Hayır düzelmedi. Evimiz geri gelir, arabamız geri gelir ama yitirdiklerimiz geriye gelmez. Ama bizim artık birlikte bir şekilde ayağa kalkmamız lazım.” diye konuştu.

DUYGU DOLU KONSER

Yapılan konuşmaların ardından Antakya Medeniyetler Korosu duygu dolu bir konsere imza attı. Dinleyenlerin göz yaşlarını tutamadığı konserde bir turnuva için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Türkiye’ye gelen ve Adıyaman’da depreme yakalanarak can veren Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin 25 öğrencisi de anıldı. Gözyaşların sel olduğu konserde, duygu dolu parçalarla gözyaşlarını tutamayan dinleyiciler, hareketli paçalarla da zaman zaman coşkunun zirvesine ulaştı. Konser sonunda dinleyiciler Antakya Medeniyetler Korosunu ayakta alkışladı.

Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’a günün anısına birer plaket verdi.